Tècnica mínimament invasiva que ofereix uns resultats sorprenents

 

Què és la magnetoterapia?

 

La magnetoterapia és una pràctica dins de la Fisioteràpia que empra camps magnètics estàtics o permanents sobre el cos. L’aplicació s’efectua mitjançant imants d’alta o baixa freqüència segons la mena de patologia a tractar. És especialment efectiu en el tractament de quadres de dolor a conseqüència d’inflamacions encara que pot emprar-se per a solucionar un gran nombre de malalties gràcies als seus escassos efectes secundaris.

Així i tot, és una tècnica que no està indicada en pacients amb marcapassos, càncer o dones embarassades i els camps magnètics aplicats mai han d’incidir sobre el cor.

 

Per què es realitza?

 

Es recorre a aquest procediment per a tractar fonamentalment patologies múscul-esquelètiques, ja que s’ha demostrat que té un poderós efecte de regeneració gràcies als camps fisiològics que provoca en l’organisme. Encara que també s’utilitza en patologies com la descalcificació, espondilitis, artrosi, citalgia, tendinitis, contractures, contusions, lumbàlgia, en patologies que causen inflamació i en la cicatrització de teixits.

 

En què consisteix?

 

Mitjançant l’ús de camps magnètics amb imants d’alta o baixa intensitat, la magnetoterapia incideix sobre les parts de l’organisme a tractar alleujant el dolor i regenerant els teixits afectats.

Per a crear els camps magnètics s’utilitzen bobines per on passen els corrents elèctrics, de manera que les ones són captades per l’organisme sense necessitat d’aplicar corrents directament en el cos.

 

Preparació per a la magnetoterapia

 

No és necessari cap mena de preparació per a sotmetre’s a un tractament mitjançant magnetoterapia, ja que es tracta d’una tècnica en la qual la bobina incideix sobre la part del cos a tractar sense cap mena de dolor ni molèstia.

 

Cures després de la intervenció

El tractament es realitza en la consulta de l’especialista en Fisioteràpia i, ja que es tracta d’un procediment mínimament invasiu, no requereix d’unes cures específiques després de sotmetre’s a la tècnica en qüestió. Si es complementa amb altres tractaments és possible que l’especialista consideri que el pacient ha de seguir uns hàbits concrets, encara que sempre serà sota les seves indicacions. També existeixen alguns dispositius que permeten la realització del tractament a casa amb la prèvia prescripció de l’especialista en tot cas.

 

Alternatives a aquest tractament

La magnetoterapia és una tècnica innovadora amb la qual s’aconsegueixen resultats sorprenents. S’indueix al cos de manera natural a la seva pròpia curació sense efectes secundaris a més de ser indolora per al pacient. Els seus resultats perduren a llarg termini, per la qual cosa la converteix en un procediment d’última generació.

També es pot complementar amb altres tècniques com l’acupuntura per a optimitzar els seus beneficis, encara que sempre serà segons la indicació de l’especialista.